DIN PRODUKT ATT SKRYTA OM

Kanske är du stolt bonde och driver egen djurproduktion? Eller jägarentusiast med känsla för smak? Vi hjälper dig att ta fram produkter av råvaror som du kan njuta av med stolthet.
Vi saltar, röker och tillverkar korv av ditt kött. Rökningen sker i vår stora vedeldade ugn och vi har flertalet spännande produkter och smaksättningar att välja på, noga utvalda efter lång erfarenhet. Exklusiv och närproducerad mat på riktigt.

Hur går det till?

Inlämning sker i vår butik på Mossvägen 20 under ordinarie öppettider kl 11-15 helgfri vardag. Utlämning sker normalt efter 2 veckor från inlämning. I samband med inlämning ges exakt datum.

Vi har öppet året om och vi informerar löpande om eventuella avvikelser från öppettider eller kapacitet för mottagning av råvaror här på hemsidan, på vår Facebooksida och Instagram.

Information om hantering av kött från olika djurslag
Vid inlämning av styckdetaljer för tillverkning av charkvaror behöver du kunna uppvisa att råvaran är slaktat och styckad av Livsmedelsverkets godkänd anläggning. Detta för att uppfylla kraven i förordningen (EG) nr 852/2004. Vid inlämning behöver du uppvisa obruten plombering (försluten med tejp med slakteriets anläggningsnummer) från godkänd anläggning/slakteri. Vi tar inte under några som helst omständigheter emot kött som inte uppfyller dessa krav. Säg gärna till på slakteriet när du lämnar in djuret för slakt och styckning så paketeras den mängd kött till korven du vill ha tillverkad hos oss. Se nedan för minsta kvantitet vid inlämning på de olika produkterna i vårt sortiment.

OBS Gäller ej rådjur, hjort och älg. Gäller ej rökning och saltning - endast korvtillverkning.

Hur du lämnar in ditt kött för korvtillverkning hos oss.

- Kika i vår sortimentlista nedan vilken sorts korv du vill ha tillverkad. Bilder finns under Produktsortiment.
- Väg upp den kvantiteten som krävs för den produkten du vill ha. Se lista nedan.
(T ex för Wurst krävs minst 7 kg och för ytterligare en sats krävs 14 kg. Kommer du med 8-13kg till Wurst får du inte mer slutprodukt än om du lämnat in 7kg.)
- Packa gärna köttet i mindre plastpåsar om 7, 9, 10 eller 14kg. Du får inte tillbaka påsen du lämnat in köttet i. Papperskassar vill vi inte ha. Har du mycket kött så flyttar vi över till våra backar vi inlämning.
- Tina inte upp köttet om det är fryst. Vi förvarar ditt kött i vår frys tills det är dags att tillverka just din korv. Är köttet färskt och inte blivit fryst går det bra att lämna in det som det är. 
- Du behöver inte ringa oss och boka i förväg. Det är bara att lämna in i vår butik på Mossvägen 20 i Mora mellan kl 11-15 helgfri vardag. Till jul får vi ofta fullt och då står det på hemsidan, facebook och instagram när det är fullt.
- Du får ett datum när det är dags att hämta dina produkter när du lämnar in köttet. Normalt sett tar det 14 dagar men ibland är det fullt och då får du ett senare datum. Ölkorv tar 14 dagar att tillverka och övrig korv 1 vecka. Vi har alltid utlämning på fredagar. Kan du inte hämta då går det bra att hämta på måndagen därpå.

Saltning

39 kr/kg

Minsta debiterad kvantitet vid inlämning 2,6 kilo.

Saltning och rökning

69 kr/kg

  • Minsta debiterad kvantitet vid inlämning 2,6 kilo

Korvtillverkning

Från 57 kr/kg

  • Minsta kvantitet vid inlämning 7 kg
    Bryggarkorv
    57 kr
    Wurst med vitlök 66 kr
    Wurst med grönpeppar
    69 kr
    Minsta kvantitet vid inlämning 9 kg
    Kokkorv (råkorv) 55 kr
    Grillkorv 69 kr 
    Bryggargrill (vitlökssmak) 69 kr
    Varmkorv 71
     kr
    Prinskorv 71 kr
    Minsta kvantitet vid inlämning 10 kg
    Ölkorv 151 kr  
    Minsta kvantitet vid inlämning 14 kg
    Nötring 63 kr
    Chorizo
    69 kr